!!!
Multumim
Publicitate


Schimb banner

Top postatori
Admin
 
Nelu
 
iorga
 

STATISTICI

Apa? O mare teapa!

In jos

Apa? O mare teapa!

Mesaj  iorga la data de Dum Sept 24, 2017 1:32 am

Sunt un consumator moderat de apa. Ingrijesc un petec de pamant in jurul spatiului in care imi desfasor activitatea (un uscator la parterul unui bloc) si doar in timpul verii ud uneori cei 2 metri patrati de pamant cu 3 trandafiri si cateva fire de "gazon". In rest, un spalat pe maini, o apa "trasa" la 3-4 zile, un spalat de linoleum si cam atat. Intr-o luna normala nu consum un metru cub de apa! De fapt, consum un metru cam la 3 luni. In vara asta am fost in concediu aproape doua luni (in cea mai mare parte, medical), deci n-am ajuns la "norma", dar cu toate astea am platit aproape 10 metri cubi de apa "pierderi". Nici nu stiu dac-o fi legal. Consum zero si pierderi cat sa umple 5 spatii ca cel in care imi desfasor actul de comert. Asta-i prima teapa!


A doua... Mi-a expirat verificarea metrologica a apometrului. Am aflat cand s-au prezentat doi flacai cu niste hartii pe care le fluturau in fata mea, scule si un apometru nou nout. Apometru meu arata ca nou si nu doar ca arata, dar a inregistrat in 5 ani mai putin de 30 metri cubi. Am facut niste calcule, apometrul vechi, plus verificare metrologica, demontat, montat, sigilat, ramas fara apa de la o zi la alta (Sanepidul abia asteapta!) sau demontare, apometru nou de la magazin la care s-ar adauga montarea celui nou si plus sigilarea, as fi ajuns tot acolo. Asa ca am fost de acord sa cumpar apometrul de la ei si sa terminam problema rapid, urmand ca a doua zi sa platesc la caseria lor distractia.
Desi procesul verbal de predare primire este semnat de ambele persoane pentru furnizor, apometrul vechi trebuie prezentat de ei (instalatorii de la "apa") sau de mine (beneficiar) la laboratorul metrologic al furnizorului. Sunt insa atentionat ca daca il prezinta ei exista riscul sa pierd apometrul, daca nu il solicit fix a doua zi. Ei, termenele astea "fixe" pe banii mei mi-au trezit atentia si am decis sa prezint eu apometrul pentru verificare.
Asa cum am stabilit, a doua zi ma prezint la furnizor cu apometrul si un exemplar din actul de inlocuire. La "metrologie", un nene, inacrit de atata stat pe scaun, verifica seria apometrului si consumul inregistrat. Par in regula, doar ca apometrul nu raspunde "corect" la testul suflatului. Sunt atentionat ca s-ar putea sa platesc daune pentru ca apometrul vechi nu mai este in parametri. Ma uit mirat la el si-l intreb daca un aparat conceput pentru fluide trebuie sa raspunda la suflatul sau si o da din colt in colt, dandu-mi de inteles ca lasa de la el, de parca ar "lasa" de acasa. Sunt plimbat apoi pe la diverse birouri pentru vize ca nu am datorii. La "facturare" am starnit oarece rumoare pentru o datorie de 120 de lei. Am linistit persoana cand i-am explicat ca datoria se referea la apometru si urma sa achit la casierie. Am mers apoi sa platesc (casieria este usa in usa cu "metrologia" si m-am reintors dupa apometru. Actiunea mea a starnit un mare val de mirare, "nenea" de la usa nu s-a putut stapani si m-a intrebat daca intradevar il vreau inapoi, a si strigat la cineva din alta incapere "il vrea inapoi!" si l-a returnat mormaind ceva.


Am intrebat la un laborator judetean de metrologie daca este normala verificare la care a fost supus "ochiometric" pe post de fluier apometrul vechi si mi-a confirmat ca este exclusa o astfel de verificare. Este doar un "joc de scena" a angajatului respectiv. Un apometru cu asa vechime si consum inregistrat nu are cum prezenta o uzura pronuntata la mecanism sau o colmatare care sa-l scoata mult din parametri. Chiar am fost sfatuit sa trimit aparatul pentru verificare oficiala. Distanta si cheltuielile suplimentare au atarnat greu in balanta si am renuntat.


Intre timp am mai aflat ceva de la alti angajati ai furnizorului (din sistem, deci)! Apometrele bune (functional si aspect) sunt vandute la mica intelegere de angajati, iar cele care nu au aspect comercial sau sunt nefunctionale ajung la o firma din Iasi (importator de apometre) pentru care furnizorul nostru de apa primeste 50 de lei de bucata. Ei, de asta s-au mirat baietii ca am solicitat inapoierea apometrului vechi!

O fi normal sa contracteze contori obtinuti prin inselaciune? O fi asta atitudine europeana? Procedeaza asa pentru ca au monopol?


Raspunde cineva de la furnizorul de apa barladean?

iorga

Mesaje : 1
Data de înscriere : 24/09/2017

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum